Rosacea

Lider du af Rosacea? Eller er du usikker på, hvad der er årsagen til en pludselig opstået rødmen eller tydelige karsprængninger i din ansigtshud? Så er der hjælp at hente.

Hvordan kan Rosacea behandles?
Den foretrukne måde at behandle Rosacea på, er ved at behandle med en serie af laserbehandlinger med vores VL IPL-laser. Ved at sende laserlys hen over huden, kan vi bryde nogle af de betændelsestilstande, der er samt lukke og reducere de små kapillærer i overhuden, så huden fremstår mindre rød.

Fjernelse af Kar

Hvornår kan Rosacea behandles? 

Karsprængninger eller rødme i huden kan skyldes en hudsygdom, såsom Rosacea eller forskellige bindevævssygdomme. Det er derfor vigtigt, at du konsulterer en læge, hvis du har mistanke om en hudsygdom, inden du får behandling.

Det forholder sig sådan, at det er i den latente periode (den periode hvor din hvor Rosacea er i ro), at det er allerbedst at arbejde med Rosacea. Her handler det om at genopbygge og styrke bindevævet samt bryde nogle af de betændelsestilstande, der er i underhuden. Dette kan vi gøre ved hjælp af vores IPL-laserbehandling; VL.

Men vi kan også understøtte behandlingen af Rosacea med disse andre behandlingstyper:

 • ClearLift læs mere her
 • Pristine læs mere her
 • Ansigtsbehandlinger mod Rosacea læs mere her
 • Et skræddersyet dagligt hudplejeprogram til hjemme brug læs mere her

Vores kunder siger:

“Københavns bedste klinik! Mega dygtige og professionelle – føler mig altid i de tryggeste hænder. Det bedste er, at man virkelig kan mærke, at personalet brænder for det, de laver og altid giver en meget professionel og troværdig rådgivning inden behandling. De får mine bedste anbefalinger!” 

4.9/5

Fordele ved behandlingen for Rosacea

Der er en lang række fordele ved VL-behandlingen:

 • Styrker bindevævet
 • Mindsker betændelsestilstande
 • Giver en mere ensartet hudtone
 • Fornyer huden
 • Reducerer solskader, karsprængninger, pigmentering og rødme
 • Øger kollagen – og elastinproduktionen
 • Reducerer fine linjer

Fordelen ved at vælge Healux Klinikken

Healux Klinikken åbnede sine døre tilbage i 2007 og er dermed en af Danmarks første laser klinikker. På klinikken værner vi meget omkring vores faglighed og kontant opdatering af denne, samt altid at have de nyeste teknologier til rådighed. Vi er et team af Hudlæger, sygeplejersker og Kosmetologer som i hverdagen arbejder tæt sammen, for altid at kunne give dig som kunde, den absolut bedste behandling, inden for alle områder af den moderne skønhedspleje. 

01.

Gennemgået af en læge

Maria Heisterberg er speciallæge i dermatologi og registreret som ansvarshavende læge af Sundhedsstyrelsen i Healux Klinikken. Maria har uddannet sig i og har erfaring med kosmetisk hudbehandling.

02.

Rentefri finansiering

For at give dig de bedste valgmuligheder, har vi på Healux Klinikken etableret samarbejde med to af landets største låneudbydere indenfor det kosmetiske marked. Vi har samarbejde med Resurs Banks og sundhed+.

03.

Tryghed for en sikker behandling

Klinikken er registreret ved Styrelsen for Patientsikkerhed. Klinikkens ansvarlig speciallæge i Dermatologi og venerologi Maria Schjermer Heisterberg er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Før & efter behandling

førefterkarkind (1)førefterkarkind (1)-kopi
Karsprængninger before and after 4 treatmentsKarsprængninger before and after 4 treatments

Sådan forgår behandlingen mod Rosacea

Hvad sker der under en behandling med IPL?
Karsprængninger er synlige forgreninger af blodkar. Ved behandlingen vil hæmoglobinet i blodet optage lyset, hvilket lukker de fineste blodkar og dermed afbryder forsyningen til karsprængningen.

Forebyggelse og gode råd
Rosacea er desværre ikke en tilstand, der kan helbredes. Til gengæld er det en tilstand, som med stor effekt kan behandles, så du får bedre kontrol over symptomerne, reducerer opblussen og undgår forværring.

Korrekt og god hudpleje er afgørende for helt at undgå eller forværre Rosacea og karsprængninger i ansigtet. Det gælder nemlig om at genopbygge eller styrke hudens beskyttende barriere, så det kan være en god idé at booke en konsultation til en hudanalyse og vejledning, hvor du får skræddersyet rådgivning til hvilke produkter, du bør vælge. Læs mere her

God hudpleje betyder også, at du bør minimere soldyrkning og altid bruge solbeskyttelse (faktor 50) – også om vinteren. Og endelig minimere indtag af alkohol, stærk mad og sukker.

Før behandlingen: 
Før behandlingen skal du til en konsultation hos vores specialuddannede sygeplejerske. Her vil du blive informeret om behandlingen og blive stille spørgsmål om dit helbred. Derefter bliver behandlingsområdet fotograferet til journalbrug i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens lovkrav om journalføring.

Det er vigtigt, at du undgår at blive eksponeret for sol i fire uger før behandlingen.

Under behandlingen:
Selve behandlingen foregår ved, at vi først renser og afspritter behandlingsområdet for at fjerne bakterier. Herefter får du briller på, som beskytter mod laserens skarpe lys.

Ved behandling med IPL lægger vi først et tyndt lag ultralydsgel på behandlingsområdet. Dette har til formål at samle IPL lyset, så det hele bliver transporteret ned i huden. Derefter afgiver vi stille og roligt IPL-impulserne, i de områder hvor rødmen opstår. Derefter tager vi en speciel skabelon og behandler yderligere på området, hvor rødmen eller sprængningerne er mest markante. Følelsen af behandlingen kan sammenlignes med en elastik som trækkes ud og slippes ind på huden.

Efter behandlingen:
Umiddelbart efter behandlingen vil du opleve øget rødme i huden, som dog hurtigt vil aftage. De behandlede kar vil forsvinde og du vil opleve, at du bliver mindre rød i huden. Det er dog normalt at dine kar kan trække op i farven umiddelbart efter behandlingen, dette vil aftage igen.

Efter en periode kan nogle af de behandlede kar (ofte delvist) gendannes og enkelte tidligere dybereliggende kar kan blive synlige, hvorfor det kan blive nødvendigt med flere behandlinger. Din forekomst til at danne fine uønskede synlige kar og rødme, kan vi desværre ikke fjerne. Dette betyder, at du fremover, ofte med mange års mellemrum, kan få brug for en opfølgende behandling. I den situation vil det være tilrådeligt at gentage karbehandlinger inden karrene igen bliver meget tydelige.

Men det er også afgørende, at du bruger de rette hudplejeprodukter i din dagligdag for at undgå og forebygge udbrud. Produkterne vil have fokus på at genopbygge hudbarrieren og slå udbruddene ned samtidig med at produkterne forebygger yderligere udbrud samt vedligeholder de gode resultater.

Information om diffus Rødme

To til fem behandlinger med cirka tre ugers interval, alt afhængig af omfanget. 

Nej, men der kan danne sig nye. Karsprængninger kommer oftest på grund af dårligt bindevæv, rygning, for meget alkohol eller lignende. Det er derfor godt at kombinere med andre behandlinger på klinikken for at styrke bindevævet. Tag gerne en snak med os omkring dette.

Der vil opstå en let rødme, som aftager inden for kort tid. Oftest vil man kunne se synlige resultater allerede efter første behandling.

Der kan efter endt behandlingsforløb forventes en reduktion på 70-100%. Din huds tendens til at danne fine uønskede synlige kar og rødme, kan vi dog ikke fjerne. Dette betyder, at du fremover (ofte med et eller flere års mellemrum) kan få brug for enkelte opfølgende behandlinger.

I disse tilfælde vil det være tilrådeligt at du får foretaget de opfølgende karbehandlinger, inden karrene igen bliver meget tydelige (store).

Før behandlingen skal du til en konsultation hos vores specialuddannede sygeplejerske. Konsultationen kan dog foretages samme dag som behandlingen, såfremt du bestiller tid til begge dele.

Nej, du kan desværre ikke modtage laserbehandling, mens du er gravid eller ammer. 

For at mindske risikoen for bivirkninger og opnå optimal effekt af behandlingen, må behandlingsområdet ikke have være eksponeret for sol fire uger inden behandlingen og fire uger efter behandlingen. 

Generelt er der lav risiko for bivirkninger, men disse kan bestå af hævelse, rødme og eventuelle blå mærker i de behandlede områder. Dette vil oftest forsvinde efter nogle få uger.

Personer, under 18 år kan ikke behandles. 

Ligeledes kan du ikke blive behandlet, hvis du indtager lysoverfølsomme medikamenter, er gravid, ammer, får Cytostatika (cellehæmmende medicin), har epilepsi, pacemaker, eller anden alvorlig sygdom.

Behandlingen kan ikke foretages på personer, som har infektion eller andet udslæt i, eller tæt på, behandlingsområdet.

Efter tablet eller indsprøjtning med binyrebarkhormon (Prednisolon), skal man sædvanligvis vente et år, før man kan få laserbehandlingen.

Efter tabletbehandling med Isotretinoin (A-vitamin) skal man vente 6 måneder.

Og behandlingen med laser må først foretages en uge efter ophør af behandling med tablet Tetracyklin og lignende medicin.

Personer som får lysprovokeret nældefeber, Quinckes ødem, kendt allergi og intolerance overfor synligt lys, kan ligeledes ikke få denne type laserbehandling.

Fantastiske fordele med et Healux Club medlemskab

Som Healux Club medlem slipper du for at vente på månedlige kampagner og tilbud. du får nemlig adgang til lave priser, præcis når du har brug for dine behandlinger.

Ud over de fantastiske priser, vil du også få speciel invitationer til medlemsarrangementer, mails med små video forklaringer omkring vores behandlinger, tips og tricks til hvad du kan gøre derhjemme og meget andet.

Hvilken hudforyngelse skal du vælge

Hvad kendetegner en ung og flot hud? Er det at huden er uden rynker? At den har glød og er gennemfugtet? Hos Healux Klinikken har vi flere forskellige behandlinger til at forynge huden.

Skin Tightening Laser

Drømmer du om et ”ansigtsløft” uden brug af kirurgi? Om at få en behandling hvor du kan genoptage dine daglige gøremål, så snart du træder ud ad døren igen? Så er NIR – Skin Tightening laseren fra Harmony XL™ måske noget for dig.

Skinbooster, injektionsbehandling

Er dit spejlbillede blevet træt og trist? Kunne du tænke dig at booste kollagen-produktionen i huden, blive fri for fine linjer og få en mere jævn og ensartet teint med den smukkeste glød?

Sunekos, injektionsbehandling

Vidste du, at der findes en naturlig injektionsbehandling til at fjerne mørke rander, udglatte huden omkring øjnene, panden og den slappe hud på kroppen? En behandling, som samtidig også forbedrer hudens kvalitet over tid?

Har du spørgsmål?