Sklerosering

Rigtig mange mennesker vil med alderen opleve, at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Faktisk er mange både unge og voksne generet af dette. Udover at det medfører et udseendemæssigt problem, oplever nogle også forskellige grader af ubehag og smerter i forbindelses med de fremtrædende kar. 

Flere behandlingsmuligheder

På Healux Klinikken, har vi flere behandlingsmuligheder ift. karsprængninger på benene, afhængig af størrelsen og omfanget af disse. For mindre sprængninger op til ca. 0,5 cm i diameter, vil en Nd. YAG 1064 nm laser, helt sikkert være det rigtige valg, du kan læse mere om denne behandling her.

Hvis karsprængningerne større end det, så vil skleroterapi, som du kan læse mere om nedenstående, være det bedste valg.

Vores kunder siger:

“Københavns bedste klinik! Mega dygtige og professionelle – føler mig altid i de tryggeste hænder. Det bedste er, at man virkelig kan mærke, at personalet brænder for det, de laver og altid giver en meget professionel og troværdig rådgivning inden behandling. De får mine bedste anbefalinger!” 

4.9/5

Hvem kan blive behandlet for karsprængninger?

Denne behandling er for dig, som er generet af tydelige røde karsprængninger på benene. Oftest er den måde vores gener er ”programmeret” en stor faktor ift. om vi får karsprængninger på benene eller ej, men meget stående eller stille siddende arbejde og soldyrkning har også meget at sige. 

Når karsprængningerne først er begyndt at komme, så ser vi oftest at dette er en proces som forsætter, hvor nye stille og roligt, vil danne sig, det er derfor en rigtig god ide at holde dem nede, før der kommer flere til.

Fordelen ved at vælge Healux Klinikken

Healux Klinikken åbnede sine døre tilbage i 2007 og er dermed en af Danmarks første laser klinikker. På klinikken værner vi meget omkring vores faglighed og kontant opdatering af denne, samt altid at have de nyeste teknologier til rådighed. Vi er et team af Hudlæger, sygeplejersker og Kosmetologer som i hverdagen arbejder tæt sammen, for altid at kunne give dig som kunde, den absolut bedste behandling, inden for alle områder af den moderne skønhedspleje. 

01.

Gennemgået af en læge

Maria Heisterberg er speciallæge i dermatologi og registreret som ansvarshavende læge af Sundhedsstyrelsen i Healux Klinikken. Maria har uddannet sig i og har erfaring med kosmetisk hudbehandling.

02.

Rentefri finansiering

For at give dig de bedste valgmuligheder, har vi på Healux Klinikken etableret samarbejde med to af landets største låneudbydere indenfor det kosmetiske marked. Vi har samarbejde med Resurs Banks og sundhed+.

03.

Tryghed for en sikker behandling

Klinikken er registreret ved Styrelsen for Patientsikkerhed. Klinikkens ansvarlig speciallæge i Dermatologi og venerologi Maria Schjermer Heisterberg er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Før & efter behandling

karspraengning-foer-460x295karspraengning-efter-460x295

Fordele

Hvilke fordele er der ved sklerosering mod karsprængninger?
Den bedste måde at behandle karsprængninger definerer vi ud fra, hvor store og kompakte karsprængningerne er. Har karsprængninger en størrelse på over 0,5 cm. i bredden vil en skleroserings behandling være den bedste behandling.

Via sklerosering lægges den virksomme gel bestående af Aethoxysklerol (Polidocanol i sterilt vand tilsat dinatriumpshosphat og kaliumdihydrogenpshosphat) eller koncentreret sterilt saltvand med lokalbedøvelse ind i det kar, man ønsker fjernet.

Dette gøres med en meget tynd og kort nål, som resulterer i at karvæggen nedbrydes. Aethoxysclerol virker kemisk irriterende på den indre væg i huden bestående af kar, som fremmer tillukningen af blodkarret. Afhængigt af hvor mange kar der skal fjernes, er behandlingen normalt ret hurtigt overstået.

Vigtig viden om behandlingen
Efter din behandling bør du undgå heftig fysisk aktivitet i fem dage. Det gælder både cykelløb og hurtig gang. Det er derudover yderst vigtigt, at du ikke piller og fjerner en eventuel sårskorpe, da et sår skal have ro og mulighed for at hele fra bunden.

I behandlingsperioden og en måned efter vil vi råde dig til at dække de behandlede områder med en effektiv solbeskyttelse. Vi anbefaler K Ceutic fra Dermaceutic, som er effektiv og en yderst plejende form for solbeskyttelse.

Før behandlingen:
Før behandlingen skal du til en konsultation hos vores dermatolog. Her vil du blive informeret om behandlingen og blive stillet spørgsmål om dit helbred.

Derefter bliver behandlingsområdet fotograferet til journalbrug i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens lovkrav om journalføring, samt at der som minimum skal gå 48 timer fra selve konsultationen, til du kan få udført behandlingen.

Under behandlingen:
Selve behandlingen foregår ved, at vi først renser og spritter behandlingsområdet af for at fjerne bakterier. Du bliver lagt på briksen i en behagelig stilling, hvorefter vores dermatolog, starter med enkeltvis at føre en lille nål med væsken ind i områderne med de brudte kar.

Behandlingen kan mærkes lidt, men grundet nålens størrelse, er det mindre smertefuldt. Du vil under behandlingen, kunne se de brudte kar forsvinde.

Efter behandlingen:
Umiddelbart efter behandlingen vil du opleve en rødme i huden, som dog hurtigt vil aftage. De behandlede kar vil forsvinde og du vil opleve, enden at sprængningerne er helt væk eller formindsket.

Det er dog normalt at dine kar kan trække op i farven umiddelbart efter behandlingen, da der kan ligge størknet blod tilbage.

Dette vil aftage igen, så snart kroppen selv får dette renset ud. Vi ser i meget sjældne tilfælde at dette kan tage op til 3 måneder afhængig af karrenes størrelse.

Vi anbefaler man ca. 6 uger efter behandlingen, booker en tid til kontrol. Her kan vurderes hvorvidt, der er behov for yderligere behandling. I nogen tilfælde, kan der være små fine karsprængninger tilbage, i disse tilfælde, anbefaler vi laserbehandling, for at fjerne disse.

Information om sklerosering

Væsken som indsprøjtes i karrene resulterer i at karvæggen nedbrydes. Aethoxysclerol virker kemisk irriterende på den indre side af huden bestående af kar, som fremmer tillukningen af blodkarret.

Lider man af ustabil sukkersyge, hjerte-karproblemer, blødningssygdom, alvorlige sygdomme eller ubehandlet forhøjet blodtryk kan du ikke behandles med skleroterapi. 

Gravide og ammende behandles ikke. Tager du blodfortyndende medicin kan du sædvanligvis ikke behandles med skleroterapi. Du anbefales at undgå at tage magnyl, fiskeolie, spise fisk, ingefær, hvidløg (andre antioxidanter) eller NSAID (gigtmiddel) 3-4 dage før en behandling. Personer under 18 år gammel kan ikke behandles.

Karrene der behandles kan forsvinde efter en behandling, men ofte kræves flere (2-3 ) behandlinger på samme hudområde 

Det er individuelt hvor længe der går før en ny behandling bliver nødvendig. Dette afhænger af alder, livsstil, fysik og evt. tilstedeværelse af sygdom. Behandlingsresultatet kan ofte holde i flere år. 1-2 gange om året kan man få behov for en eller to vedligeholdelsesbehandlinger.

Det behandlede område renses igen efter behandlingen. Du må ikke dyrke aktiv fysisk motion 5 dage efter behandlingen, og undgå sol på de behandlede områder i mindst 1 måned efter hver behandling 

Der kan efter endt behandlingsforløb forventes en reduktion på 70-100%. Din huds tendens til at danne fine uønskede synlige kar, kan vi dog ikke fjerne. Dette betyder, at du fremover (ofte med et eller flere års mellemrum) kan få brug for enkelte opfølgende behandlinger.

I disse tilfælde vil det være tilrådeligt at du får foretaget de opfølgende karbehandlinger, inden karrene igen bliver meget tydelige (store).

Før behandlingen skal du til en konsultation ved vores dermatolog, denne er gratis. Konsultationen skal foretages minimum 48 timer før behandlingen kan udføres.

Nej, du kan desværre ikke modtage skleroseringsbehandling, mens du er gravid eller ammer. 

Der kan efter hver behandling komme hævelse, rødme, kløe og svie på indstik stederne. Disse gener forsvinder efter ca. 2-4 dage. Blå mærker i huden er væk efter 1-2 uger. Eventuelle pigmentforandringer forsvinder ofte igen efter nogle måneder. Du kan få nogle små sår, og i sjældne tilfælde kan ses små ar. Sjældent kan der forekomme en allergisk reaktion, som behandles efter normale forskrifter.

Personer, under 18 år kan ikke behandles. 

Ligeledes kan du ikke blive behandlet, hvis du indtager lysoverfølsomme medikamenter, er gravid, ammer, får cytostatika (cellehæmmende medicin), har epilepsi, pacemaker, eller anden alvorlig sygdom.

Behandlingen kan ikke foretages på personer, som har infektion eller andet udslæt i, eller tæt på, behandlingsområdet.

Efter tablet eller indsprøjtning med binyrebarkhormon (Prednisolon), skal man sædvanligvis vente et år, før man kan få laserbehandlingen.

Efter tabletbehandling med Isotretinoin (A-vitamin) skal man vente 6 måneder.

Og behandlingen med laser må først foretages en uge efter ophør af behandling med tablet Tetracyklin og lignende medicin.

Personer som får lysprovokeret nældefeber, Quinckes ødem, kendt allergi og intolerance overfor synligt lys, kan ligeledes ikke få denne type laserbehandling.

Fantastiske fordele med et Healux Club medlemskab

Som Healux Club medlem slipper du for at vente på månedlige kampagner og tilbud. du får nemlig adgang til lave priser, præcis når du har brug for dine behandlinger.

Ud over de fantastiske priser, vil du også få speciel invitationer til medlemsarrangementer, mails med små video forklaringer omkring vores behandlinger, tips og tricks til hvad du kan gøre derhjemme og meget andet.

Karsprængninger ben

Karsprængninger på benene, som gradvist kommet, kan desværre tydelig ses og derfor være til stor gene.

Karsprængninger ansigt

Kigger du dig ofte i spejlet og irriterer dig over den samme iøjefaldende karsprængning, som bare ikke kan dækkes med make-up?

Rynkereduktion

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Consectetur a erat nam at lectus.

Filler

Filler behandling anvendes til ansigtskonturering, læbeforstørrelse og løft af kindben. Filler fungerer som et fyldstof – og er den overordnede betegnelse for behandlingstypen

Har du spørgsmål?