Hvad er rosacea

7. marts 2019

Hvad er rosacea?
På Healux Klinikken ser vi rigtig mange klienter som lider af rosacea. Men hvad er rosacea, og hvordan kan man afhjælpe dette?

Rosacea er hvad man kalder en kronisk betændelsestilstand i huden og specifikt i ansigtet. Den ses oftest på huden i panden, over næsen og kinderne, som bliver hævet og rødt.

Sygdommen opdages oftest via en startende rødme midt i ansigtet, og en følelse af stikken og prikken i huden. Mange kan i starten være i tvivl om det er akne eller rosacea, men en af måderne man kan se forskellen på er, at man ved rosacea ikke har hudorme, hvilket man oftest vil have ved akne.

Kigger man på huden kan man se små udvidede blodkar, samt at der med tiden kan opstå bumselignende knopper.

Rødmen og synligheden af rosacea bliver værre og værre des længere man har det. Dette skyldes primært at hudkvaliteten bliver forringet, samt at rosacea forårsager blodsprængninger i ansigtsområdet.

Men hvorfor får man rosacea?
Selve årsagen til rosacea er ukendt, men man mener, at sygdommen skyldes en kombination af arv og miljøfaktorer. Dine gener kan derfor til dels være programmeret til at få rosacea, men der er også årsager til at du selv kan være skyld i din rosacea eller provokere dens fremkomst. Man ved nemlig at for meget soldyrkning samt alkohol og langvarigt brug af cremer med binyrebarkhormoner kan forværre og endda provokerer at rocasea går i udbrud.

Hvis du lider af rosacea så følg med på vores Facebook og Instagram i marts, hvor vi vil dele vores tips til, hvordan du kan forbedre din rosacea og din hudkvalitet generelt.

Hvis du ikke kan vente marts ud, er du selvfølgelig velkommen til at bestille en gratis konsultation hos os, for at se hvordan vi kan afhjælpe din rosacea. book en gratis konsultation her.

Har du spørgsmål?